2016

Nyheter fra media 2016DESEMBER


22.12.2016 - Adresseavisen  (krever abonnement):

Boligselger må punge ut for å ha krysset av feil om oppussing 

"Badet var ikke pusset opp av faglært, slik selgeren hadde sagt. Nå er hun dømt til å betale tilbake deler av salgssummen. I Protector forsikring henvises vi til fagsjef, advokat Tommy Ravndal som sier dette om saken via en tekstmelding: - Vi er uenig i både begrunnelse og ..."


20.12.2016 - Lindesnes (krever abonnement):

Får hevet boligkjøpet

"Eierne av boligen i Langåsen 19 har fått hevet kjøpet siden 100 kvadratmeter av boligen viste seg å være ulovlig bygget. Nå blir det opp til ny boligeier å rive 100 kvadratmeter."


19.12.2016 - Nordlys  (krever abonnement):

Leiligheten hadde så store mugg- og fuktskader at legen beordret familien å flytte ut med lungesyke Matheo: - Ble bagatellisert

"Boligmareritt: Sønnen ble født prematurt med underutviklede lunger, men den ferske familienopplevde at de ikke ble tatt på alvor av styret og takstmann da det ble funnet mugg og fukt i den nyinnkjøpte leiligheten."


19.12.2016 - NRK Trøndelag:

Eiendomsmegler holdt tilbake problemrapport

"Meglerfirmaet Nylander holdt igjen rapporten som påviste mangler ved boligen. – Ganske råttent, mener kjøperen. – Vi har opptrådt riktig, svarer Nylander."


 • 07.12.2016 - NRK Trøndelag:

Boligkjøpere føler seg lurt av kommunen

"Frustrerte boligkjøpere mener Trondheim kommunes ferdigattest nærmest er som et frikort til svindel. De mener ingen sjekker realiteten bak utbyggernes papirer."17.12.2016 - Nordlys  (krever abonnement):

Saksøker Tromsø kommune: - De har stjålet tomtene våre og gitt til utbygger – det er helt surrealistisk

"To familier har fått takst på ti millioner kroner på boligtomter, men kommunen og Nor Bygg tilbyr «lommerusk». Nå blir det søksmål."


14.12.2016 - Nordlys  (krever abonnement):

Krever huskjøpet hevet. Fant skader for 1,5 mill

"- En vurdering fra en sakkyndig, som ikke er objektiv, kan ofte få store konsekvenser for en familie. De risikerer å bli stående med et halvferdig hus, med råteskader, mugg og sopp, omfattende skader etter mus og skadedyr - uten at man har midler til å få fikset alt."


08.12.2016 - Oslo Advokatkontor AS:

Protectors takstmenn ikke trodd i tingretten

"Protector sine takstmenn ble ikke trodd i Follo tingrett. Boligkjøperne fikk medhold i krav om prisavslag og erstatning mot selger og Protector Forsikring ASA. Etter overtakelse oppdaget boligkjøper …"NOVEMBER


28.11.2016 - BLOGG: Hjemmefruen:

HELP Forsikring betaler for at eiendomsmeglere skal selge deg deres forsikring

"Skal du kjøpe hus/leilighet så burde du ta en titt på FB Boligsvindel så vil du kunne lese om hvordan de lurer folk. Her er det mange historier om hvordan folk har trodd at de har hatt forsikring gjennom HELP forsikring, men når de trenger hjelp så trekker de ut saken."


19.11.2016 - Nordlys  (krever abonnement):

Kjøpte «katta i sekken». Se skrekkbildene hos åtte uheldige boligkjøpere i Tromsø

"Åtte ulike boligkjøpere opplevde alle marerittet da boligene de kjøpte viste seg å være i langt dårligere stand enn forventet - men skadetakseringen ble et enda større sjokk. Takstselskapet mener imidlertid at de åtte historiene utgjør en svertekampanje."


19.11.2016 - BLOGG: Hjemmefruen:

HELP forsikring lurer kunder. Dette burde du lese før du kjøper forsikring.

"HELP FORSIKRING - ET FORSIKRINGSSELSKAP MAN MÅ UNNGÅ FOR ENHVER PRIS."15.11.2016 - Hus & Bolig:

Arealavvik: Fikk «halv» hyttetomt

"En hyttekjøper oppdaget at tomta var 47 prosent mindre enn det som stod oppgitt. - Arealavvik er en gjenganger, sier eiendomsadvokat."


14.11.2016 - TV2:

Trude vant fram mot Protector – tilkjent 60.000 for feil på badet

"Trude Wetaas (57) er glad og lettet etter at en tre år lang kamp om en feil på baderommet er over."


 • 10.05.2015 - TV2:

Trudes bad-mareritt: Kan ta flere år å rydde opp i vanntrøbbelet

"Trude Wetaas regnet med at det ville være kurant å få fikset badet i sin nykjøpte leilighet. Halvannet år senere flyter vannet fortsatt hver gang hun bruker dusjen."09.11.2016 - Newswire:

Ærlighet varer lengst ved boligsalg

"Vær ærlig når du selger boligen din. Det lønner seg, mener eksperter."

OKTOBER


14.10.2016 - Varden (krever abonnement):

Hyttekjøpet ble et mareritt etter meglerfeil 

"For familien Wathne ble hyttekjøpet i Holtardalen på Rauland et mareritt. Eiendomstomta på 480 m² viste seg å bare være 284 m², og verandaer og carport må rives."


08.10.2016 - Oslo Advokatkontor AS:

Protectors praksis avvises i ny dom

"Gulating lagmannsrett har i en meget prinsipiell dom av 16. september 2016 (LG-2015-196305) klart avvist Protector Forsikring ASA og Norwegian Claims Link AS (NCL) sin uholdbare praksis med …"


04.10.2016 - NRK:

Stadig flere meglere setter boligpriser: – Utstrakt bruk av lokkepriser

"Halvparten av alle boliger selges nå uten verdivurdering av takstmann. Nå øker problemene med lokkepriser, mener takstmennene selv."


04.10.2016 - Telemarksavisa:

Eiendomsmegler mister konsesjonen og må legge ned

"PORSGRUNN: Finanstilsynet har tilbakekalt meglerfirmaet Barfod Porsgrunn AS' tillatelse til å drive eiendomsmegling."SEPTEMBER


24.09.2016 - Advokat Waldow:

Egenerklæringsskjemaet

"Egenerklæringsskjemaet kan virke som en felle for både selger, kjøper og megler. En sak jeg nylig var i retten med er egnet til å illustrere dette. Selv om egenerklæringsskjemaet egentlig er ment til bruk for eierskifteforsikringsselskapene er det en del av salgsoppgaven og fungerer ofte som den eneste kilden til selgers kunnskap om eiendommen. Spesielt gjorde den det i denne...."


21.09.2016 - TV2 - God morgen Norge:

Unngå å gå i «boligfella»: – Mange leser ikke prospektet engang

"Oppslagene om skyhøye boligpriser – særlig i hovedstaden – har florert. Spesielt er det oppussingsobjektene som går langt over takst – og da kan en fort få ubehagelige overraskelser når oppussingen faktisk skal begynne. Direktør i NITO (Norges ingeniør- og teknologorganisasjon) Takst, Espen Fuglesang, forteller om boligfellene vi må passe oss for."


 • 21.09.2016 - NITO:

Boligkjøp: - Vær nøye når du er på visning

"- Mange leser ikke prospektet og taksten godt nok før man går på visning. Det kan koste dem dyrt, advarer Espen Fuglesang, direktør i NITO Takst."21.09.2016 - NRK:

– Dysfunksjonell prispraksis

"Meglerbransjen vil ha slutt på de store avvikene mellom prisantydning og salgspris på boliger i Oslo. Nå foreslår de nye tiltak for å hindre feilprising."


17.09.2016 - Dagbladet:

Endring førte til kaos på boligmarkedet: - Kjøper aner ikke lenger hva boligen faktisk er verdt

"En konsekvens av bortfall av en verdivurdering fra en uavhengig takstmann, mener Takseringsforbundet."


 • 14.09.2016 - Dagbladet:

Boligmarkedet i Oslo:

Selger takket nei til budet som var 800 000 over prisantyding

"- Hadde jeg visst at selger ville ha så mye, ville jeg ikke brukt tid på å gå på visning, sier Armin Keyani."14.09.2016 - Huseiernes Landsforbund:

Når foreligger det en mangel?

"Det er ikke uvanlig å oppdage feil på en bolig man har kjøpt, men hva skal til for at det faktisk foreligger en mangel ved boligen som gir kjøper et krav mot selger?"


12.09.2016 - NRK:

Verditakst ut. Lokkepriser inn?

"Tilstandsrapporter gjør fullt inntog i boligmarkedet i Oslo etter at meglerne i vår ble enige om å slutte å bruke takstmenn til å vurdere boligens verdi. Takstmenn frykter lokkepriser fra meglerne når verditaksten er borte."AUGUST


08.08.2016 - NRK Møre og Romsdal:

Drømmehuset var fullt av rotter

"Samuel Skrede og Ai-Ling Chiu fikk endelig det huset de hadde drømt om, men så viste det seg at boligen var invadert av rotter."


03.08.2016 - Folkebladet  (krever abonnement):

Ikke en ansvarsfraskrivelse

"Så er det sånn at selgers opplysningsplikt går foran kjøpers undersøkelsesplikt, sier Konradsen. Ifølge Konradsen er det mange fallgruver å gå i ved kjøp og salg av bolig."JULI


28.07.2016 - Folkebladet  (krever abonnement):

Boligdrøm endte i mareritt for ekteparet Wiggen

"Da ekteparet Frode Wiggen og Wivian Strand Wiggen investerte i nytt hus, så de neppe for seg de problemene som ble med på kjøpet. «Slik retten ser det foreligger det da brudd på selgers opplysningsplikt», påpekes det i dommen. Det samme gjelder avløpsrøret og selger opplyste for ... "


10.07.2016 - Folkebladet:

Dømt til å betale prisavslag

"Kort tid etter at paret flyttet inn i sin nyervervede bolig oppstod det problemer."


04.07.2016 - Hegnar.no:

Advarer boligselgere: - Dette er unødvendig

"Minst åtte av ti boligselgere kjøper eierskifteforsikring, ifølge selskapene selv. Forbrukerrådet mener forsikringene som oftest er unødvendig."JUNI


30.06.2016 - Hus & Bolig:

Når bør man klage på boligkjøpet?

"1 av 4 kjøpere av bruktbolig klager på feil eller mangler ved boligen. De klager på det aller meste – fra løse dørhåndtak til spøkelser på loftet. Når er det egentlig verdt å klage?"


17.06.2016 - Forbrukeradvokaten:

«Sjarmerende liten enebolig» viste seg å ikke være så sjarmerende allikevel!

"I egenerklæringsskjemaet som lå ved prospektet hadde selgerne opplyst at de ikke kjente til mangler ved det elektriske anlegget. Kort tid etter at kjøper overtok boligen fikk han pålegg fra...."


16.06.2016 - NRK TV - Distriktsnyheter Østnytt:

Boligkjøper opplever mareritt; Huset har så mange feil at det må rives.

"Inger Lovise Lunde måtte rive huset hun kjøpte for 1,9 millioner kroner, etter at hun oppdaget store råteskader og ..."


 • 19.10.2016 - NRK Hedmark og Oppland:

NRK beklager framstilling av DNB Eiendom

"NRK utelot viktige fakta i reportasje om et boligkjøp, og DNB Eiendom fikk ikke svare på alle påstander som ble framsatt mot dem som megler. NRK beklager framstillingen i saken."


 • 24.06.2016 - Hadeland (krever abonnement):

– Kjøper burde reist på visning selv

"DNB Eiendom Hadeland mener boligkjøper Inger Lovise Lunde burde sjekket ut huset selv før hun kjøpte."


 • 16.06.2016 - Hadeland (krever abonnement):

Boligsaken i Nordre Oppdalen: nå ser Forbrukerrådet på saken

"– Vi undersøker nå om DNB eiendom har håndtert salget i tråd med Finanstilsynets anbefalinger, sier Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet."


 • 15.06.2016 - Hadeland (krever abonnement):

– Eiendomsmeglere kan ikke overse faresignaler

"Jørn Ramberg i DNB Eiendom forklarer at eiendomsmeglere har plikt til å opplyse om feil de får vite om når en bolig skal selges."


 • 14.06.2016 - Hadeland (krever abonnement):

Huskjøp med is i magen


 • 12.06.2016 - Hadeland (krever abonnement):

Husdrømmen ble til et mareritt

"1,9 millioner kroner betalte Inger Lovise Lunde da hun kjøpte hus i fjor. I prospektet sto det at huset trengte «noe vedlikehold og delvis modernisering på sikt». Nå må huset trolig rives."06.06.2016 - Hegnar.no:

Jobber for bedre rapporter til boligkjøperne

"Dette vil gå rett hjem, sier Terje Tinholt."MAI


31.05.2016 - Advokat Waldow:

Ymse om HELP Forsikring AS

"Da har jeg endelig fått innsyn i de vurderingene som ligger til grunn for at Tilsysnrådet for advokatvirksomhet tillater ansatte advokater i HELP Forsikring AS å gi rettshjelp og advokatbistand til kunder som har stikk motsatt interesse som selskapet. Disse vurderingene ønsket ikke Tilsynsrådet å dele."


27.05.2016 - DinSide:

Kjøpe brukt bolig? Det ligger mange katastrofer i enden av en dårlig bolighandel

"VÆR KRITISK: Fagdirektør Thomas Bartholdsen oppfordrer forbrukere til å ikke kjøpe bolig basert på følelser, men derimot være kritisk og lese all informasjon grundig."


25.05.2016 - NRK:

Meglerenes  metode: Selger drømmen med visningspoesi.

"Arrangerer barnebursdag for å selge hus. Boligstyling når nye høyder – forbrukerrådet advarer."


24.05.2016 - Hegnar.no:

- Late boligkjøpere kan få ekstraregning

"Meglersjef mener altfor mange slurver."


23.05.2016 - Newswire:

Takstmenn på skolebenken

"I dag kan hvem som helst kalle seg takstmann. Nå ønsker bransjen at det skal innføres krav om Bachelor-utdanning for å kunne bruke tittelen."


22.05.2016 - Agderposten (krever abonnement):

Bestemor vant over glemsk megler

"I Aust-Agder tingrett er Meglerhuset Arendal AS dømt til å betale Irene Hågensen 125.000 kroner for at hun ifølge domstolen la inn et bud på feil premisser."


21.05.2016 - Abito:

Snart kan boligannonsen også inneholde negative opplysninger

"Forbrukerombudet vil at boligselgere også tar med negative opplysninger i boligannonsene – ikke bare i salgsoppgaven eller taksten."


20.05.2016 - Tønsbergs Blad:

Odds husdrøm ble et mareritt. Nå har han fått nesten 400.000 kroner i erstatning.

"Odd Eilerås fikk medhold i tingretten: Huset han og kona kjøpte for 6 millioner hadde så mange feil og mangler de ikke fikk vite om på forhånd, at handelen må gå om igjen."


13.05.2016 - Hegnar.no:

Meglerne tar over: Slutt på takst fra takstmann

"Nå blir det slutt på å selge «til takst». Prisvurderingen av boliger ønsker nemlig meglerne å gjøre alene."


10.05.2016 - E24:

Større avvik mellom prisantydning og salgspris i Oslo, enn i Trondheim

"Ønsket om å kutte verditakst på boliger i Oslo kritiseres. I Trondheim har de hatt ordningen en stund - og tallene viser at det er langt mindre «lokkepris-tendenser» i trønderhovedstaden, enn i Oslo."


09.05.2016 - iTromsø:

Kjøpte bolig med mangler – nå må selgeren betale 219.000 kroner 

"Da det begynte å lekke vann inn stuevinduet skjønte paret at det var noe galt."


06.05.2016 - NRK:

Kjøpar hadde krav på prisavslag etter huskjøp

"Ein huskjøpar i Kristiansund får ikkje heve kjøpet, men får store delar av kjøpesummen tilbake."


05.05.2016 - Bergensavisen:

Brukte ananas for å selge bolig – gikk nesten en million over prisantydning

"Annonsen ble sett av 18.000. Leiligheten gikk langt over prisantydning. Forbrukerrådet kritisk"


 • 26.04.2016 - Bergensavisen:

Mener denne boligannonsen er til å spise opp

"Prøver å selge leilighet ved hjelp av ananas. En kjempesuksess på internett, ifølge megleren."03.05.2016 - E24:

Langer ut mot bankers «megler-pushing»

"Har du fått en varm eiendomsmegler-anbefaling av kunderådgiveren i banken din? Det ligger gjerne økonomiske motiver bak. Nå setter Finanstilsynet ned foten."


 • 02.05.2016 - Dagens Næringsliv:

Slår ned på uheldige koblinger mellom bank og eiendomsmegling

"Ikke uvanlig at eiendomsmeglingsforetak og banker markedsfører og anbefaler hverandre, skriver Finanstilsynet."02.05.2016 - Trygg Bolighandel:

Eierskifterapport vs. Tilstandsrapport

"Et av de største konfliktområdene i etterkant av et boligsalg er våtrom."


01.05.2016 - Dagens Næringsliv:

Kenan (28) hevder han taper salgskampen: - Vanskelig å drive ærlig i dagens boligmarked

"Reagerer på at naboen solgte treroms leilighet til 1,6 millioner over takst."APRIL


30.04.2016 - E24:

Nå vrakes verditakst for Oslo-boliger: – Har vært en sovepute for meglerne

"Men Forbrukerrådet mener meglerne tar helt feil når de påstår at boliger prises riktigere uten takstmann."


29.04.2016 - Dagbladet:

Meglere vraker taksten - for mange feilprisinger

"Det har vært for mange feilprisinger i Oslo-markedet, sier megler Terje Tinholt."


29.04.2016 - Hegnar TV:

Gjest: Sverre Bjerkeli, Protector Forsikring
29.04.2016 - Hus & bolig:

Forbrukerrådet: - Utrygg bolighandel uten takst

"Både selger og kjøper er tjent med takst i tillegg til prisvurdering fra megler, mener Forbrukerrådet og Norges Takseringsforbund."


 • 26.04.2016 - Hus & bolig:

Nå forsvinner taksten fra boligannonsen

"Takst, lånetakst og prisantydning – hva bør du som er på jakt etter bolig egentlig se på? Nå gjør stadig flere meglerhus det muligens noe enklere for deg, og går vekk fra takst i annonsering."28.04.2016 - Dagens Næringsliv:

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

"Nå kan vi i større grad unngå alle overskriftene om at en bolig gikk svært mye over eller under takst, sier partner Terje Tinholt i Nordvik og partners."
26.04.2016 - Aftenposten:

Derfor bør du aldri vise finansieringsbeviset til megleren

"Det er som å gå inn til en bilforhandler å si «jeg har 400.000 kroner å handle bil for»."


 • 18.04.2016 Norges Eiendomsmeglerforbund:

Ikke vis finansieringsbeviset i budrunden

"En budrunde er som poker. Da må du ikke vise hvilke kort du har på hånden."26.04.2016 - BoligMani:

Selgers opplysningsplikt ved salg av brukt bolig

"SELGERS OPPLYSNINGSPLIKT: Ved kjøp av bolig har man visse forventninger til hvilke opplysninger selger bør gi om eiendommen. Men hvor langt strekker denne opplysningsplikten seg? "


25.04.2016 - Hegnar.no:

Bør du kjøpe ny eller brukt bolig?

"Å kjøpe helt ny bolig sparer deg for uforutsette oppussingsutgifter. Men kan likevel by på både feil og forsinkelser."


21.04.2016 - Dagsavisen:

Sjekk før du kjøper

"Med et kjapt nettsøk kan du avsløre støyende nabolag og planer om høybygg allerede på visningen."


20.04.2016 - Bergensavisen:

Brukte skuespillere for å selge retroleilighet – solgt langt over takst

"Forbrukerdirektør er slett ikke begeistret."


20.04.2016 - HELPsvindelen.com:

Farene med «boligkjøperforsikring»

"Såkalt «boligkjøperforsikring» er en type rettshjelpsforsikring som dekker advokatbistand og idømte saksomkostninger i tvister mot selger og selgers eierskifteselskap....."


 • HELPsvindelen.com:

Derfor er boligkjøperforsikring «svindel»


 • HELPsvindelen.com:

Har du pågående sak hos HELP?


 • HELPsvindelen.com:

Er du HELP-kunde og mistenker mangler?


 • HELPsvindelen.com:

Har du fått avslag av HELP?


 • HELPsvindelen.com:

Fritt advokatvalg som HELP-kunde


 • HELPsvindelen.com:

HELP i media


 • HELPsvindelen.com:

Boligkjøperforsikring hos Quodos / Legal24 ?


 • HELPsvindelen.com:

Bør du kjøpe «boligkjøperforsikring»19.04.2016 - E24:

Boliger selges millioner over takst: Varsler nye lokkepris-kontroller

"Avisoverskriftene om boliger som går millioner av kroner over takst kan tyde på et ellevilt marked. Det kan også fortelle om meglere som bryter egen bransjenorm."


19.04.2016 - KRS24/7:

En av ti kjøper bolig usett

"4 av 10 brukte under en halvtime på visning sist de kjøpte bolig, og 1 av 10 kjøpte bolig usett. Det viser en undersøkelse foretatt av Ipsos for Dnb. Ikke å anbefale, sier megleren jeg har i studio."


19.04.2016 - Vesterålen Online:

Boligselger frifunnet etter fuktproblemer

"Kjøperen oppdaget fukt- og dreneringsproblemer i kjelleren etter boligkjøp i Vesterålen og stevnet den tidligere eieren for retten."


16.04.2016 - Hegnar.no:

Nabo til nytte og besvær

"Ved salg av eiendom plikter selger å gi kjøper relevante opplysninger om eiendommen. Må selger opplyse om den vanskelige naboen - og hvor langt kan selger gå i å bruke den hyggelig naboen som salgsargument?"


15.04.2016 - Dagens Næringsliv:

Eiendom favoritt for hvitvasking

"Kjøp av fast eiendom er den mest benyttede metoden for å hvitvaske penger. Finanstilsynet mener bevisstheten om hvitvasking har vært lav blant eiendoms­meglere."


14.04.2016 - abc nyheter:

Huskeliste for kjøp og salg av bolig

"Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Her er en enkel oversikt over hva du bør gjøre før du kjøper eller selger."


14.04.2016 - Haugesunds Avis (krever abonnement):

Solgte altfor liten tomt

"Verken selgeren, megleren eller takstmannen stusset over at eiendommen var vensentlig mindre enn oppgitt. Burde likevel kjøperen det?"


14.04.2016 - TV2:

Rita har vært uten bad i tre år – ingen tar ansvar

"Da Rita Paulsens badegulv begynte å synke, fant hun ut at en bærebjelke er kappet rett av under gulvet hennes. Tre år senere har boligsameiet som eier bygget ennå ikke ryddet opp."


 • 14.04.2016 - TV2 Hjelper deg:

Rita har vært uten bad i tre år – ingen tar ansvar13.04.2016 - Oslo by:

Gårdsplass og grusvei ble skogholt i boligannonse

"Idyllisk hundremeterskog ble fotoshoppet inn i boligannonse."


11.04.2016 - Dagbladet:

Dumt å slette boligpapirer etter bare fem år

"Forbrukerombudet reagerer på Finansdepartementets forslag til arkivkrav."


 • 11.04.2016 - Dagens Næringsliv:

Fører til en mer utrygg bolighandel

"Forbrukerombudet frykter at nytt forslag gjør det vanskeligere å unngå boligkrangler."06.04.2016 - Hus & bolig:

Kjøpte leilighet med veggedyr - fikk prisavslag

"En boligkjøper fikk i februar delvis medhold i Finansklagenemnda etter å ha oppdaget veggedyr i sin nye leilighet."


06.04.2016 - NRK:

Hyttekjøpar får ein halv million i erstatning

"Rennande vatn på ein kald vinterdag fekk alarmbjøllene til å ringe. No får hyttekjøparane over ein halv million kroner i prisavslag."


02.04.2016 - Trygg Bolighandel:

En misforstått krangel

"Ingen er tjent med at markedsverdi får beholde statusen det har, som et bilde av salgsobjektets tilstand. Salgssummen er resultat mange faktorer hvor tilfeldigheter og økonomiske konjekturer har stor innvirkning. Det er umulig å beregne eksakt. Har markedsverdi noen å si for boligkjøperes trygghet?"


 • 02.04.2016 - Trygg Bolighandel:

Bare uærlige takstmenn vil ha markedsverdi i tilstandsrapportene

"En drøy påstand kanskje, og den er selvsagt satt på spissen, men de siste ukers debatt har handlet mye om hvem som er den egentlige synderen. Mange peker på meglerne, men det er takstmannen som lar seg påvirke. Er det ikke på tide at takstbransjen selv tar grep som forhindrer dette?"MARS


28.03.2016 - P4:

Bruker for kort tid på boligkjøp

"4 av 10 bruker under en halvtime på visning når de kjøper bolig. I tillegg sier 1 av 10 at de har kjøpt bolig usett."


17.03.2016 - Kapital (s.72 - 77 i papirutgave nr.5-2016):

Stor aksjonær fikk oppleve Protector som huskjøper: Anklager Protector for "sulteteknikk"

"Protector forsøkte å "sulte" oss ut - en strategi jeg mener grenser mot det forkastelige. Disse ordene kommer ikke fra Protectors vanlige kritikere, men fra Gustaf Aspelin, som er av selskapets største aksjonærer. Etter at han som huskjøper førte en over tre års lang kamp mot forsikringsselskapet, langer han ut mot selskapets forretningsmetoder."


"AKSJONÆRKRITIKK: Gustaf Aspelin er indirekte aksjonær i Protector gjennom et av Aspelin-familiens investeringsselskaper. Han reagerer på hva han mener er en klar forskjell i hvordan Protector sier de opptrer mot boligkjøpere og hvordan han selv opplevde selskapet som motpart i en slik konflikt."


"Protector har i denne saken opptrådt helt i strid med den informasjonen de har sendt ut til egne aksjonærer. Gustaf Aspelin"


"Dette var ikke en særlig komplisert sak for Protector å vurdere. Niels Kristian Axelsen"


"Selskapet tar sterk avstand fra påstander om at saker treneres. Tommy Ravndal"


"SPESIELL SAK: Advokat og fagansvarlig Tommy Ravndal hos Protector sier saken med Gustaf Aspelin har vært stor og med mye byggeteknisk uenighet, men vil ikke gå inn på tiden det tok å løse den eller om man har unnlatt å svare på forlikstilbud."
(s.78 i papirutgave nr.5-2016):

Taper på eierskifte

"Etter flere gode år innen eierskifteforsikring gikk Protector på en skikkelig smell innenfor dette segment av selskapets virksomhet i fjor."


"Angriper aktivister: I et aksjonærbrev fra november i fjor går Bjerkeli særlig til angrep på en Facebook-gruppen kalt "STOPP Boligsvindel" som nå har nesten 3000 medlemmer."


 • Kjøp Kapital for å lese reportasjene!

kjøp enkeltutgave ved å laste ned Kapitals app eller etterbestill

på: tlf 23 29 63 00 eller resepsjon@hegnar.no
15.03.2016 - Aftenposten:

Boligstyling: Mener ledninger og hakk i parketten bevisst blir skjult under tepper

"Forbrukerrådet mener folk går inn i innredningsmodus på visning, i stedet for å sjekke boligen for feil og mangler."
14.03.2016 - Klikk.no:

Du kan forsikre deg mot knall og fall i boligkjøpet

"Som selger kan du tegne eierskifteforsikring, og for boligkjøpere finnes boligkjøperforsikring."


 • 14.03.2016 - Klikk.no:

Eierskifteforsikring

"En ansvarsforsikring for boligselgeren."


 • 14.03.2016 - Klikk.no:

Boligkjøperforsikring

"En forsikring du som kjøper vil kunne få tilbud om å kjøpe ved et boligkjøp."11.03.2016 - Bergens Tidende:

Forbrukerrådet på ville veier

"Når Forbrukerrådet går ut og velger side i en bransjekonflikt, kan man lure på hvem de arbeider for. Det kan ikke være forbrukeren."


 • 09.03.2016 - Bergens Tidende:

Megleren bør ikke bli enerådende

"Folk ønsker ikke at eiendomsmeglere skal gi verdivurdering på boligen. Det ønsker ikke vi heller, ifølge Thomas Bartholdsen er fagdirektør i Forbrukerrådet."
08.03.2016 - KRS24/7:

Lurt å forberede seg før visningen

"Forbered deg grundig, og tenk ut spørsmål før du går på visning. Det synes som et godt råd, som mange ikke følger. Når folk kommer på visning, har de satt seg lite inn i informasjonen som på forhånd er gitt av meglerne. Det mener eiendomsmegler i DNB, Alex Modahl."
FEBRUAR


29.02.2016 - Dine Penger (s.58 - 64 i papirutgave nr.3-2016):

Den vanskelige boligkampen

"Hvert år klager tusener av nordmenn på boligen de har kjøpt. Men loven sørger for at mange kjemper en tapt sak fra start. Les om hva som må til for å få igjen penger for feil og mangler."


"Klarer du ikke å sannsynliggjøre at selger holdt tilbake eller ga feil informasjon, er du nødt til å tilfredsstille vesentlighetskravet. Ellers taper du jo saken! GLENN ULRIK HALVORSEN, ADVOKAT"


 • Kjøp Dine Penger for å lese hele reportasjen!

evt. nett-abonnementet.
29.02.2016 - E24:

Takstmenn kritiseres for pris-rot

"Forbrukerombudet varsler snarlig tilsyn av takstbransjen etter å ha funnet at lovpålagt prisinformasjon til forbrukerne utelates i stor skala."
25.02.2016 - Dagbladet:

Trygge boligkjøp krever nøytrale takstmenn

"Man kan tenke seg at en mekler kan ha ulike insentiver for - og egeninteresse i - å sette en lav eller høy verdi på boligen."


24.02.2016 - Nettmeglerne.no:

NITO og NTF Takstforbund skrinlegger foreløpig den nye «dyre boligsalgsrapporten» BSR 2 NS 3600

"Etter dårlige erfaringer over hele landet har takstforbundene nå bestemt og droppe den nye rapporten. Den ble alt for dyr og omfattende, ......"


24.02.2016 - Varden (krever abonnement):

Krever 400.000 for store mengder muselort

"Han kjøpte ikke bare katta i sekken. Ifølge sin egen advokat kjøpte han også musa i veggen."


22.02.2016 - Hegnar.no:

Takstmenn har ingen kompetanse til å mene noe om markedsverdi

"Norges Takseringsforbund (NTF) sendte i helgen ut en pressemelding som fortalte at 70 prosent av norske forbrukere mener takstmannen er best egnet til å vurdere verdien på en bolig som skal selges."


19.02.2016 - E24:

Undersøkelse: Disse stoler vi minst på når vi handler bolig

"Meglere har gått fra å være mellommenn til rene selgere, og nordmenns tillit er «tynnslitt», hevder takstsjef. – Stemmer ikke, svarer meglertopp."


19.02.2016 - Folkebladet:

Husselgere dømt til å gi prisavslag

"Kvinna som kjøpte seg hus på Finnsnes fikk noe mer med på kjøpet – soppdannelser, fuktskader og kloakklukt."


19.02.2016 - Trygg bolighandel:

Prisverdig taksering

"Hva er riktig markedsverdi for en bolig? Rett svar på dette er enkelt; Det er prisen som boligen blir solgt for. Hva sier beregnet markedsverdi om den tekniske tilstanden til boligen? Ingenting."


16.02.2016 - Dagens Næringsliv  (krever abonnement):

Fikk hevet kjøpet grunnet illeluktende nabo

"Nylig fikk en familie heve boligkjøpet på grunn av dårlig lukt fra naboen. Sjekk hva de røde flaggene er når du skal selge boligen."


12.02.2016 - abc nyheter:

Økonomieksperten: Disse forsikringene kan du droppe

"Men disse forsikringene bør du ha."


10.02.2016 - Oslo Advokatkontor AS:

Protector nektes befaring av lagmannsretten

"Protector nektes befaring av lagmannsretten. Eidsivating lagmannsrett har i sin avgjørelse den 3. februar 2016 kommet til at Protector Forsikring ASA ikke får komme på befaring med egen takstmann …"


 • 10.02.2016 - BLOGG: Trude Helén Hole:

Protector nektes befaring av lagmannsretten

"Protector nektes befaring av lagmannsretten. Eidsivating lagmannsrett har i sin avgjørelse den 3. februar 2016 kommet til at Protector Forsikring ASA ikke lenger får komme på befaring med egen takstmann, skriver advokat Glenn Ulrik Halvorsen på siden til OSLO ADVOKATKONTOR AS."


 • 21.01.2016 - Oslo Advokatkontor AS:

EIDSIVATING LAGMANNSRETT: Selskapets takstmenn anses ikke uavhengige og objektive

"For første gang ser vi endelig at en lagmannsrett kommer til at fagfolk/takstmenn engasjert av et eierskifteforsikringsselskap ikke anses som uavhengige. Dommen ble avsagt 15. januar 2016."10.02.2016 - Vest24:

Takstmenn presses av meglere

"Takstmenn forteller oss at de har fått telefoner om at dersom de ikke går med på å la være å sette markedsverdi, får de ikke flere oppdrag fra det meglerfirmaet."


 • 10.02.2016 - NITO:

Må unngå feilaktig lokkepris på din neste bolig

"NITO Takst frykter feilaktige lokkepriser om eiendomsmeglerne selv får bestemme markedsprisen på din nye bolig. Markedspris må bestemmes av en objektiv takstmann."
09.02.2016 - VG:

Lasse Kjus' boligkrangel endte i forlik

"Lasse Kjus (44) og kona gikk til rettssak etter boligkjøp, men ble enige før saken kom opp for retten."


 • 02.11.2015 - VG:

Kjus og kona i retten med boligkrangel

"Lasse Kjus (44) og kona har gått til sak mot den tidligere eieren av huset på Snarøya."


 • 30.10.2015 - Budstikka:

Lasse Kjus krever prisavslag på 15-millionersvilla

"Den tidligere alpinisten saksøker den tidligere eieren av boligen på Snarøya."05.02.2016 - Osloadvokatene:

Boligkjøperforsikring lønner seg ikke

"Det finnes minst fem gode grunner til at man kan spare pengene man vurderer å bruke på boligkjøperforsikring"


02.02.2016 - BLOGG: Trude Helén Hole:

Norsk rettspraksis – en farse?

"I dag publiserer jeg et innlegg skrevet av Turid Heidi Dammann. Hun har hatt to saker som har gått parallelt for retten de siste årene. Den ene for å redde hjemmet hennes. Boligen hun kjøpte viste seg å være full av skjulte feil og mangler. Les om Kameraderi og urederlighet hos Protektor. I tingretten hadde hun advokat, men i lagmannsretten måtte hun prosedere selv i fire dager fordi hennes dårlige advokat ødela saken for henne. Kapital har skrevet tre artikler om den saken, bl. a. «Knockout som selvprossederende»."


01.02.2016 - Hus & Bolig:

Negativ omtale skal frem i boligannonsene

"Hvordan skal man skrive en redelig boligannonse? Forbrukerombudet vil ha negative sider ved boligen opp og frem på Finn.no."


 • 26.01.2016 Norges Eiendomsmeglerforbund

Forbrukerombudet: Ønsker å få inn negativ informasjon i boligannonsene

"Forbrukerombudet vil fortsette å følge boligmarkedet tett i 2016. I tillegg vil de nå vurdere om vesentlige negative opplysninger skal stå i nettannonsene."
JANUAR


31.01.2016 - Dagens Næringsliv:

Boligkjøperne vil få et vesentlig dårligere tilbud

"Det vil bli en kraftig ubalanse mellom kjøper og selger, mener Norges Eiendomsmeglerforbund, som er bekymret for følgene av Advokatlovutvalgets utredning."


27.01.2016 - Lofotposten:

Huskjøper krevde 267.000 i erstatning må betale 137.000 kroner

"En huskjøper mente det var vesentlige mangler ved huset og krevde 267.925 kroner i erstatning fra selger. I retten tapte huskjøperen og ble dømt til å betale 140.000 i saksomkostninger."
26.01.2016 - Aftenposten:

Hva bør du sjekke på visning?

"Se på postkassene, og ikke ta med deg fagfolk."
26.01.2016 - Eiendom Norge:

Meglers profesjonssansvar

"En fersk dom i lagmannsretten sier at eierskifteselskap kan rette krav mot meglerforetakets forsikringsselskap når et prisavslag ved boligkjøp er gitt på grunn av meglerens uaktsomhet."


26.01.2016 - KRS247:

Den er mye bedre

"Fra og med nyttår ble et av de viktigste papirene ved salg av bolig oppdatert til en ny versjon. Boligsalgsrapporten er dyrere, men vår boligekspert mener at den er verdt prisen."


23.01.2016 - Trønder-Avisa:

Huskjøper gikk til retten etter skjulte feil og mangler

"Nå er selgeren dømt til å betale 350.000 kroner. Det kunne blitt mer."


21.01.2016 - Oslo Advokatkontor AS:

EIDSIVATING LAGMANNSRETT: Selskapets takstmenn anses ikke uavhengige og objektive

"For første gang ser vi endelig at en lagmannsrett kommer til at fagfolk/takstmenn engasjert av et eierskifteforsikringsselskap ikke anses som uavhengige. Dommen ble avsagt 15. januar 2016."


19.01.2016 - Dagbladet + (krever abonnement):

Boligfellene du må unngå

"Én av fem er misfornøyd med boligkjøpet."


19.01.2016 - TV2:

Disse boligfellene må du passe deg for

"Sjekk ekspertenes fem beste tips for å bli en boligvinner."


15.01.2016 - NRK radio:

De selvprosederende - hvem er de?

STOPP boligsvindel: I dag må dere få med dere radioprogrammet EKKO på NRK P2 klokken 09.30. Da kommer Heidi Turid Dammann samt andre som står i boligtvist med eierskifteforsikring, for å fortelle om hvordan de er selvprosederende i rettsvesenet. For de som ikke har midler til advokat, er dette eneste utvei i kampen mot eierskifteforsikringsselskapene. Dette er en konsekvens av eierskifteforsikringenes kyniske trenering gjennom hele forløpet, hvor målet for dem er å trette ut boligkjøper psykisk og økonomisk slik at kampen gis opp. Få med dere dette!14.01.2016 - Aftenposten:

Ny boligtjeneste vil gjøre megleren overflødig

"Nå er det boligannonsene som jakter kjøperne, ikke omvendt."


 • 13.01.2016 - Medier24:

I Bergen lager Schibsted nå «det neste store»: Livvin.com vil snu hele boligmarkedet på hodet

"Karsten Refstad vil la huseiere «flørte» med potensielle kjøpere. Og utfordrer hele markedet til disrupsjon."14.01.2016 - Fædrelandsvennen (krever abonnement):

Beboere tapte i lagmannsretten:

Dømt til å leve med rystelser fra E 18

"Beboerne i 39 leiligheter på Lund pustet lettet ut da tingretten plasserte ansvaret for E 18-rystelser i blokkene på utbygger. Nå har lagmannsretten kommet til motsatt konklusjon."


12.01.2016 - Trygg Bolighandel:

Det siste vi trenger i bolighandelen er takstmenn som ikke har byggfaglig kompetanse.

"Henning K. Møllerløkken i Norges Eiendomsakademi (NEAK) forsvarer seg på egne blogg mot mitt innlegg i Aftenposten før jul."


 • 06.01.2015 - Norges Eindomsakademi (Hennings blogg):

Misvisende om takstutdanning

"Det siste vi trenger i debatten om trygg bolighandel, er villedende beskrivelser av takstmenns kompetanse."


 • 16.12.2015 - Aftenposten:

Må skille mellom megler og takstmann | Anders Olsen

"Are Andenæs Huser i Norges Takseringsforbund langer ut mot meglerne og konkurrenter i Aftenposten 9. desember. Skulle han kanskje feiet for egen dør først? Norges Takseringsforbund (NTF) har i flere tiår bidratt til høyt konfliktnivå i en eiendomsbransje med for dårlige rapporter. «Hvem som helst kan kalle seg takstmann», sier Huser."11.01.2016 - Botrend:

Skal du på visning? Da må du lese dette.

"Les hva du må sjekke når du er på visning"


10.01.2016 - E24:

Mange er uforberedt

"Nesten 90.000 boliger skiftet eier i 2015.  – Ikke gå glipp av viktig informasjon, oppfordrer forbrukerøkonom."


08.01.2016 - VGTV:

Bård kjøpte leilighet med «nyoppusset bad» - det ble ubehagelig

"Bård Dyrset kjøpte leilighet i Oslo med «nyoppusset bad» sommeren 2015. Det ble en svært ubehagelig opplevelse. Se hva «nyoppusset bad» egentlig betyr og hvordan du unngår lignende bolig-tabber."


07.01.2016 - Aftenposten:

Vil gi kjøpere angrerett på boligkjøp

"Boligkjøperne bør få 14 dager på å ombestemme seg etter budrunden, mener Forbrukerrådet."


 • 07.01.2016 - Forbrukerrådet:

Foreslår angrerett etter boligkjøp

"Forbrukerrådet foreslår at det innføres angrerett for boliger som er markedsført uten tilstandsrapport. "
05.01.2016 - Dagens Næringsliv:

Fikk medhold, måtte betale

"Skyhøye honorarer til advokater og sakkyndige kan raskt spise opp erstatningen etter en boligtvist. Det fikk Anette Bull og hennes mann erfare."


05.01.2016 - Norges Takseringsforbund:

Mange boligkjøpere angrer siste bud

"Hver femte kjøper hadde droppet det siste budet hvis de hadde visst om boligens feil og mangler, viser undersøkelse. Mange synes også de fikk for lite informasjon på forhånd."
04.01.2016 - Klikk.no:

Åpenbare feil gir ikke klagemulighet ved boligkjøp

"Det er ikke alt du kan klage på i etterkant av et boligkjøp." 

------------------------------


STOP boligsvindel, Danmark


------------------------------

------------------------------


Andre aktuelle facebook- grupper/sider:STOPP -

HELP FORSIKRING AS -

Boligkjøpere blir lurt


-------------------------


Kritiske til

Protector Forsikring


-------------------------


Ja til tryggere elektriske anlegg og kvalitetssikring av elektrobransjen.


-------------------------


Byggesaker


-------------------------


Utbyggingshaiene på Sørlandet


-------------------------