Blogger om boligkjøp

Blogger om boligkjøp


Boligsvindlet


23.04.2017 - Boligsvindlet - BLOGG:

Vi "vant" en takstmann!!

"Advokat fullmektigen vi har fått tildelt av HELP tar kontakt på telefon og introduserer seg. Han forklarer at han skjønner at vi har et problem, men forteller at det nå er slik at det er vi som nye eiere av huset som sitter på bevis byrden, og inntill vi klarer å bevise skadene, er ikke HELP villige til å sende takstmann for å se på skadene."19.04.2017 - AiAiAi. Da var dagen hvor vi skulle begynne å bygge nytt bad i 1.etg endeling kommet!

"Rørleggeren sto nede i kjelleren og hadde begynt å fjerne et par MDF plater på veggen slik at vi kunne koble oss på rørene i kjelleren. Plutselig stopper han opp med arbeidet i kjelleren og kommer opp trappen. Hodet hans var bøyd og øyne så rett i gulvet ..."16.04.2017 - Vår historie

"Som så mange andre boligkjøpere i Norge har nå også vi opplevd å bli svindlet!"

--------------------------------------------------------------------------------


Trude Helèn Hole


10.02.2016 - Protector nektes befaring av lagmannsretten

"Protector nektes befaring av lagmannsretten. Eidsivating lagmannsrett har i sin avgjørelse den 3. februar 2016 kommet til at Protector Forsikring ASA ikke lenger får komme på befaring med egen takstmann, skriver advokat Glenn Ulrik Halvorsen på siden til OSLO ADVOKATKONTOR AS."02.02.2016 - Norsk rettspraksis – en farse?

"I dag publiserer jeg et innlegg skrevet av Turid Heidi Dammann. Hun har hatt to saker som har gått parallelt for retten de siste årene. Den ene for å redde hjemmet hennes. Boligen hun kjøpte viste seg å være full av skjulte feil og mangler. Les om Kameraderi og urederlighet hos Protektor. I tingretten hadde hun advokat, men i lagmannsretten måtte hun prosedere selv i fire dager fordi hennes dårlige advokat ødela saken for henne. Kapital har skrevet tre artikler om den saken, bl. a. «Knockout som selvprossederende»."30.06.2015 - Kameraderi og urederlighet hos Protector

"Nå skal ikke jeg skrive om Protector hele uken, men jeg har jo fulgt sakene på Stopp Boligsvindel en stund og har sett meg lei på hvordan firmaet behandler mennesker og ødelegger familier, hvordan de bevisst opptrer på samme kyniske måte mot motpartene, og ikke minst hvor påfallende det er med kameraderi – en tydelig rød tråd i det hele."28.06.2015 - Kjøpe eller selge bolig? Styr unna Protector

"Forsikringsselskapet Protector tjener seg rike på eierskifte og urederlige metoder. I kjølvannet ligger ruinerte og fortvilte familier som får livene sine ødelagt. Hvordan et firma får ture frem på denne måten er for meg totalt ubegripelig. Her må politikerne komme på banen!"28.06.2015 - Protector har ødelagt våre liv

"Jeg følger opp innlegget Kjøpe eller selge bolig, styr unna Protector som du kan lese her, ved å publisere historien til Cathrine Woldstad, en av administratorene bak Facebook-gruppen Stopp Boligsvindel og Boligsvindel.no."18.11.2014 - Kjøpe eller selge bolig? Styr unna Protector

"Protector er nemlig boligkjøpernes skrekk i følge TV2! Siden oppstarten i 2004 har forsikringsselskapet Protector tjent seg rike på eierskifte. I kjølvannet har de etterlatt seg ruinerte og fortvilte boligkjøpere. Så er du interessert i en bolig som har Protector i prospektet - styr unna!"

--------------------------------------------------------------------------------


Hjemmefruen


20.02.2017 - BLOGG: Hjemmefruen:

#HELP #forsikring stiller ikke opp når du trenger hjelp

"Disse feilene var ikke nok til å få hjelp av HELP Forsikring."


28.11.2016 - HELP Forsikring betaler for at eiendomsmeglere skal selge deg deres forsikring

"Skal du kjøpe hus/leilighet så burde du ta en titt på FB Boligsvindel så vil du kunne lese om hvordan de lurer folk. Her er det mange historier om hvordan folk har trodd at de har hatt forsikring gjennom HELP forsikring, men når de trenger hjelp så trekker de ut saken."


19.11.2016 - HELP forsikring lurer kunder. Dette burde du lese før du kjøper forsikring.

"HELP FORSIKRING - ET FORSIKRINGSSELSKAP MAN MÅ UNNGÅ FOR ENHVER PRIS."
--------------------------------------------------------------------------------


Anette Bull


Hva når feil fakta, uriktige forklaringer fra motparts fagkyndige og lovstridige forhold legges til grunn i domsresultatet?

"Jeg jobber med å lage en blogg om det Aase Farmen og min familie opplevde i rettsvesenet etter å ha kjøpt hver vår del av en nyere tomannsbolig."

Annette Bull's sak i media:


05.01.2016 - Dagens Næringsliv:

Fikk medhold, måtte betale

"Skyhøye honorarer til advokater og sakkyndige kan raskt spise opp erstatningen etter en boligtvist. Det fikk Anette Bull og hennes mann erfare."


 • 17.03.2015 - Dine Penger (s.30 - 36 i papirutgave nr.3-2015):

Når drømmen blir et mareritt

"Omtrent én av fire er misfornøyd etter boligkjøpet. Anette Bull og ektemannen sover på stua på grunn av muggsopp og råte."


"Folk bruker mer tid på å lese seg opp på mobiltelefonen de vil kjøpe, enn på å undersøke boligen. Otto Robsahm, programleder i «Sinnasnekkere'n»"


"I enhver annen bransje ville alarmklokkene ringt for lengst. Thomas Bartholdsen, boligdirektør i Forbrukerrådet"


(s.56 - 58 i papirutgave nr.3-2015):

Enorme takstforskjeller

"Mange blir overrasket når de ser prislappen forsikringsselskapets takstmann setter på utbedring av boligen. Takstekspert tror mange har urealistiske forventninger til hva de har krav på."


"Professor Trygve Bergsåker ved Universitetet i Oslo er en av landets fremste eksperter på kjøp og salg av eiendom. Slik anbefaler han deg å gå frem når du skal klage på feil og mangler ved boligen:"


"Jeg vil ikke bli overasket om forsikringsselskapenes takstmenn ofte kan søke mot løsninger som er billigst og enklest for selskapet."


   • Kjøp Dine Penger for å lese reportasjen!

evt. nett-abonnementet. • 27.02.2015 - Østlands-Posten:

Forsikringselskap fornøyd med å måtte betale 1,5 mill. i hustvist. Anettes familie har ikke råd til å flytte fra muggsopp-hus

"Huset er angrepet av muggsopp. Inneklimaet blir verre og verre, men familien har ikke råd til å flytte."


 • 26.02.2015 - NRK Vestfold:

Får én million i erstatning

"Jeg er helt satt ut, i tillegg må vi betale våre saksomkostninger og da har vi ikke råd til å utbedre skadene på huset, sier huseier Anette Bull."


 • 25.02.2015 - NRK Vestfold:

Takstmenn anmeldt for bedrageri

"De setter latterlig lave priser og bruker uforsvarlige metoder, mener huseier Anette Bull, som i tillegg krever fire millioner kroner for å utbedre muggproblemer i huset sitt."


 • 19.01.2015 - NRK Vestfold:

Det er forferdelig luft der nede

"Anette Bull og familien kjøpte i oktober 2013 det de trodde var drømmeboligen i Larvik. Huskjøpet har utviklet seg til et mareritt, og havner nå i retten."


 • 15.10.2014 - Østlands-Posten:

Krever fire millioner etter boligmareritt

"Lys og tiltalende bolig med spennende løsninger og tipp topp tilstand på alle punkter, ble lovet i boligsalgsrapporten. Det viste seg å være alt annet enn spennende."


 • 15.10.2014 - Østlands-Posten:

Mener ansvaret ligger hos takstmann

"Protector Forsikring mener at boligsalgsrapporten er så svak og mangelfull at takstmannen må holdes ansvarlig."


 • 15.10.2014 - Østlands-Posten:

Brukte egen bror som takstmann

"Byggmesteren som har satt opp og solgt huset på Hem, har brukt en tilstandsrapport som er laget av hans egen bror."

--------------------------------------------------------------------------------


Heidi Turid Dammann


Jeg er ikke redd for bjørner

Mine erfaringer med en advokat


Dette handler Heidi's erfaring med en advokat,  bør absolutt leses!Heidi Turid Dammann har tidligere stått i boligtvist:


08.09.2018 - TV2:

Heidi (65) ble angrepet av svartbjørn – 190 kilometer unna nærmeste sivilisasjon.

"Heidi Dammann (65) skulle tilbringe seks dager helt alene i villmarken i Alaska. Det skulle vise seg å bli de seks mest innholdsrike dagene i hennes liv."


"Heidi reiser hjem med en ny giv. Det er akkurat som om hun har fått kreftene tilbake. Hun bestemmer seg for å kjempe for seg selv og for det nye huset. Med hjelp fra vennene hennes møter hun forsikringsselskapet i lagmannsretten. I fire dager kjempet hun, og resultatet skapte store overskrifter. Heidi knuste forsikringsselskapet."


"– Det var en enorm følelse av glede. Det å få lov til å forsvare seg selv og ikke la seg bli tråkket på. Jeg har mye å takke den bjørnen for, avslutter hun."


 • 31.05.2018 - Kapital  (s.32 - 36 i papirutgave i nr.10-2018):

Samler misfornøyde kunder

«Advokatverstingene går tøffere tider i møte. Nå kommer forbruker­organisasjonen for klienter, som vil gi terningkast på juridisk bistand.»


«Etterlyser bedre kvalitet:

- konsekvensene av å engasjere en dårlig eller uredelig advokat kan bli svært alvorlig for klienten, sier Heidi Damman.»


 • 15.01.2016 - NRK radio:

De selvprosederende - hvem er de?

STOPP boligsvindel: I dag må dere få med dere radioprogrammet EKKO på NRK P2 klokken 09.30. Da kommer Heidi Turid Dammann samt andre som står i boligtvist med eierskifteforsikring, for å fortelle om hvordan de er selvprosederende i rettsvesenet. For de som ikke har midler til advokat, er dette eneste utvei i kampen mot eierskifteforsikringsselskapene. Dette er en konsekvens av eierskifteforsikringenes kyniske trenering gjennom hele forløpet, hvor målet for dem er å trette ut boligkjøper psykisk og økonomisk slik at kampen gis opp. Få med dere dette!


 • 19.04.2015 - E24:

Vant i retten etter kjøp av katastrofehus - må selv ut med 640.000,-

"Veggene mangler isolasjon, inngangspartiet må rives, badet må legges på nytt, drikkevannet har E. coli – og garasjen synker i en myr. Turid Heidi Dammann kjøpte «eiendommen fra helvete». Og erstatningen på 1,7 millioner er ikke nok til å fikse den."


 • 15.01.2015 - Kapital (s.62 - 64 i papirutgave nr.1-2015):

Fikk økt prisavslaget på råtten bolig med 150 prosent: Knock-out som selvprosederende.

“Som selprosederende fikk boligkjøper Turid Heidi Dammann 2,4 millioner kroner av eierskifteforsikringsselskapet Protector etter en dom i Borgarting lagmannsrett like før jul. Det er 1,5 millioner mer enn hun ble tilkjent av tingretten, og 900.000 kroner mer enn forsikringsselskapets aller siste tilbud i saken.”


"Som grafikken viser er det en helt vanvittig juridisk og pengemessig berg og dalbane man som boligkjøper risikerer å havne opp i når det sjongleres med takster, pristilbud på utbedring, forlikstilbud opp mot rettssaker, og når det så etter hvert faller dommer i rettsapparatet."

   • Kjøp Kapital for å lese reportasjen!

(Kan etterbestilles her: tlf 23296300 eller redaksjonen@kapital.no / materiell@kapital.no)


 • 12.01.2015 - TV2:

Heidis hus var fullt av feil - vant over forsikringskjempe

"Heidi Dammann vant frem mot Protector i to rettsinstanser."


 • 04.12.2014 - Kapital (s.88 - 91 i papirutgave nr.21-2014):

Meddommer frifant Protector delvis i retten - hadde oppdrag for forsikringsselskapet: - Jeg har ren samvittighet.

"Rett før en eierskiftesak mellom Heidi Dammann og eierskifteforsikringselskapet Protector skulle opp i tingretten, ble en meddommer fjernet fordi hans integritet kunne trekkes i tvil. Rett etter at dommen falt, oppdaget boligkjøper at også den nye meddommeren hadde forretningsmessig tilknytning til Protector."

   • Kjøp Kapital for å lese reportasjen!

(Kan etterbestilles her: tlf 23296300 eller redaksjonen@kapital.no / materiell@kapital.no)


 • 06.11.2014 - Kapital (s.28 - 30 i papirutgave nr.19-2014):

"Å stå alene overfor to bjørner i Alaska er ingenting mot å stå opp mot Protector. Heidi Dammann"

   • Kjøp Kapital for å lese reportasjen!

(Kan etterbestilles her: tlf 23296300 eller redaksjonen@kapital.no / materiell@kapital.no)


 • 19.09.2014 - TV2:

Heidi er blakk og utslitt etter boligmareritt

"Toalettet har vært frakoblet i tre år. Heidi Dammann har ikke lenger penger til advokat når hun skal møte forsikringsselskapet i retten."


 • 10.04.2012 - Dagens Næringsliv (s.20  i papirutgave):

Huskjøp ender i retten

"Seks år etter huskjøpet i Maridalen, møter Heidi Damman Protector i retten for å få erstatning for et ødelagt hus."

   • Kjøp Dagens Næringsliv for å lese reportasjen!

(Kan etterbestilles her)


 • 15.03.2005 - NRK Brennpunkt:

«På politiets nåde»

--------------------------------------------------------------------------------


Rita Nilsen:


11.09.2015 - Boligsvindel med loven i hånd – eller?
--------------------------------------------------------------------------------


Geir Ormseth,

redaktør i Smarte Penger:


26.08.2015 - Det er litt Kim Jong-un over eiendomsmeglernes kundeundersøkelse

"Tjenesten Eiendomsmeglerguiden påstår å hjelpe deg med å finne den beste eiendomsmegleren i ditt område. Opplegget baserer seg på at kundene gir poeng utfra hvor tilfreds de var med eiendomsmegleren. Merkelig nok oppnår alle eiendomsmeglerne i tjenesten toppscore."
--------------------------------------------------------------------------------


Inne ute ferdig blogg.no


29.06.2015 - Protector ødelegger liv

"Denne faller nok litt sammen med en reprise jeg nettopp hadde. Det handler om å kjøpe katta i sekken, og i dette tilfellet er det ingen tvil om at familien er svindlet på høyt plan. Det at de faktisk taper er jo ikke noe de aller fleste ser komme."
--------------------------------------------------------------------------------


Baard Fiksdal:


10.10.2014 - Opplæring i svindel ved boligkjøp

"En kar jeg kjenner skulle i går hjelpe sin venn Ronny med å kjøpe en leilighet i en bygård i Oslo. Det ble en opplæring i svindel."
--------------------------------------------------------------------------------


Henrik Haugberg:


Boligreklamasjon uten skruplerSaken omtalt i media:


 • 07.07.2014 - Dine Penger:

Alvorlige feil, sopp, fuktskader og ulovlig tilbygg: Henrik og Anne kjøpte hus med feil som kan koste 1 million å fikse.

"Nå anklager kjøper Henrik Haugberg forsikringsselskapet Protector for å hale ut tiden."
--------------------------------------------------------------------------------


Geir Sand Nilsen:


02.11.2013 - Det kostet meg 55.000 kr å finne ut at du ikke bør bruke Krogsveen sin bud-app.


09.11.2013 - Krogsveen tatt i løgn.


03.12.2013 - Historien bak: Geir (33) ble tilbudt 55.000 kr etter budrot med Krogsveen.


17.12.2013 - Historien bak nyhetene.


16.01.2014 - Krogsveen dømt for brudd på god meglerskikk og kompensasjon på 55.000 kr.Saken omtalt i media:


 • 02.12.2013 - DinSide:

Når er et bud egentlig akseptert?

"Se hvor galt budrunden kan gå ..."


 • 03.12.2013 - Dagbladet:

Geir trodde han hadde fått tilslag på boligen.

"Se hvor galt budrunden kan gå."


 • 17.01.2014 - DinSide:

Fikk 55.000 for SMS-rot

"Krogsveen felt av Reklamasjonsnemnda for eiendomsmegling."


 • 17.01.2014 - Dagbladet:

Fikk 55 000 etter SMS-rot

"Krogsveen brøt god meglerskikk."


 • 17.01.2014 - Dine Penger:

Får 55.000 kroner etter at Krogsveen brøt god meglerskikk

"Geir Sand Nilsen klaget inn Krogsveen fordi boligkjøpet glapp i en uryddig budrunde. Meglerkjeden brøt god meglerskikk, fastslo klagenemnda."Krogsveens versjon av saken:


 • 15.01.2014 - Krogsveen

Reklamasjonsnemdas avgjørelse i budgivningssak om at bindende avtale ikke var inngått

"Krogsveen lever av å ha fornøyde kunder og synes det er beklagelig at klageren har opplevd budgivningen og Krogsveens håndtering av saken som dårlig. Dog har Krogsveen og klageren hatt ulike versjoner av hva som er skjedd i saken "
--------------------------------------------------------------------------------


Tom Staavi:

 


21.01.2011 - Boligmarkedet: Dyrt og farlig


24.08.2010 - Er du bedre enn en god megler?


24.11.2010 - Både kjøper og selger av bolig er amatører: Revidér avhendingsloven
--------------------------------------------------------------------------------


Berit's Blogg:


29.11.2009 - Verdien av takstmann?
--------------------------------------------------------------------------------


Nancys blogg:


22.07.2009 - Kvinner bør klage mer på meglere.
--------------------------------------------------------------------------------

------------------------------


STOP boligsvindel, Danmark


------------------------------

------------------------------


Andre aktuelle facebook- grupper/sider:STOPP -

HELP FORSIKRING AS -

Boligkjøpere blir lurt


-------------------------


Kritiske til

Protector Forsikring


-------------------------


Ja til tryggere elektriske anlegg og kvalitetssikring av elektrobransjen.


-------------------------


Byggesaker


-------------------------


Utbyggingshaiene på Sørlandet


-------------------------